Tips om jouw spullen in huis op te bergen

Iedere Nederlander verzamelt gedurende zijn leven behoorlijk wat spullen. Hoe ouder je wordt, des te meer spullen je bezit. Ondanks dat je lang niet alle spullen gebruikt, vind je het mogelijk zonde om ze weg te doen. Mogelijk heb je wel goede herinneringen aan bepaalde dingen. Als je veel spullen bewaart, kan jouw huis op den duur een rommeltje worden. Dit wil je ongetwijfeld voorkomen. Daarom geven wij je hier een aantal tips om jouw spullen op te bergen.

Kies voor meubels met opbergruimte
Heb je één of meerdere kasten in huis staan? Dan gebruik je deze ongetwijfeld voor het opbergen van spullen. Op deze manier oogt het niet rommelig in jouw woning. Als je veel spullen bewaart, kan een kast na verloop van tijd uitpuilen. Je kunt in dat geval een extra kast kopen, maar hier is niet altijd plek voor. Gelukkig zijn er ook andere meubels waarin je spullen op kunt bergen. Zo kun je bijvoorbeeld een salontafel met opbergruimte kopen. Er zijn zelfs banken waarin je spullen op kunt bergen onder de zitting.

Creëer opbergruimte aan de muur
Als je in een groot huis woont, heb je mogelijk meer dan genoeg opbergruimte. In dat geval kun je jouw spullen misschien opbergen op zolder. Mogelijk is er zelfs nog wel een kamer vrij om al jouw ongebruikte spullen in op te bergen. Helaas heeft niet iedereen zoveel opbergruimte tot zijn beschikking. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan om opbergruimte aan de muur te creëren. Je kunt bijvoorbeeld planken ophangen. Deze planken lenen zich uitstekend om boeken of andere kleine dingen op te zetten.

Pak jouw spullen in opbergboxen
Bewaar je spullen omdat je er goede herinneringen aan hebt? Dan is het zonde van de opbergruimte om dit in een kast te pakken. Deze ruimte kun je namelijk beter gebruiken voor spullen die je regelmatig gebruikt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dergelijke spullen op te bergen op hun zolder. Om het overzicht te bewaren, kun je ze in een verhuisdoos pakken. Als je op de doos schrijft wat er in zit, kun je het altijd makkelijk terugvinden. Je kunt jouw spullen daarnaast opbergen in een opbergbox. Gebruik bij voorkeur een opbergbox met deksel. Waarom? Omdat je op deze manier voorkomt dat jouw spullen straks onder het stof zitten.