Wat is het verschil tussen neon light en LED licht?

Neonlichten bestaan al tientallen jaren en hun kenmerkende gloed wordt gebruikt om een vleugje stijl toe te voegen aan alles, van borden tot kunstwerken. Maar de laatste jaren zijn LED’s steeds populairder geworden als energiezuiniger alternatief voor neonverlichting. Dus wat is het verschil tussen de twee?

Neon light is een soort elektrochemische verlichting die gebruik maakt van een gloeiend gas. LED-licht is een solid-state verlichting die gebruik maakt van geïntegreerde schakelingen. Beide zijn energiezuinige en kostenefficiënte alternatieven voor traditionele gloeilampen.

Wat is neon licht?

Neonlicht is een verlichting die gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Het kan worden gebruikt om een groot gebied te verlichten, of het kan worden gericht op een bepaald object. Neonlicht is ook een goede keuze voor verlichting die lang moet branden, zoals in een museum of galerie.

Eigenschappen van neon licht

Neon licht is een uniek soort licht dat vele voordelen heeft. Het produceert een zeer heldere, levendige kleur en is zeer energiezuinig. Neon licht wordt geproduceerd door elektriciteit te laten stromen door een vacuümbuis die is gevuld met neon gas. Dit gas produceert een helder, stralend licht wanneer het wordt geactiveerd door de stroom.

Voordelen van neon licht

-Neon licht is een veelzijdige verlichtingstechnologie die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.
-Neon licht heeft een hoge lichttransmissie, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij een helder, krachtig licht nodig is.
-Neon verlichtingssystemen zijn robuust en duurzaam, met een levensduur van meer dan 20 jaar.
-Neon licht is energiezuinig en produceert weinig warmte, waardoor het een kostenefficiënte verlichtingsoptie is.

Wat is LED licht?

LED licht is een veelzijdige en energiezuinige verlichtingstechnologie die steeds populairder wordt. Het werkt door middel van elektrische stroom in een dunne laag gaatjes gestructureerde semi-conductormaterialen te laten doorstromen. Dit produceert licht wanneer de elektronen in het materiaal binnendringen en weer uitzwermen naar andere atomen in het materiaal.

Eigenschappen van LED licht

LED licht wordt geproduceerd door elektroluminescentie, wat betekent dat het licht produceert wanneer een stroom door een semi-geleidend materiaal gaat. Neon licht wordt geproduceerd door gasdischarge, wat betekent dat er een voortdurende stroom van elektronen door een vacuüm of gas tussen twee electrode geleid wordt. Dit proces zorgt ervoor dat de atomen in het gas ioniseren en stralingsenergie uitzenden.

Voordelen van LED licht

-LED licht is energiezuiniger dan neon licht;
-LED licht geeft een helderder en krachtiger licht dan neon licht;
-LED licht heeft een longer levensduur dan neonlicht.

Conclusie

Neon-licht is een gasdispersiekwiklamp en heeft een helderder, meer kleurrijk licht dan een LED-lamp. Neon-licht wordt voornamelijk gebruikt voor verlichting van binnenruimten, terwijl LED’s veelzijdiger zijn en worden gebruikt in zowel binnen- als buitenruitjes.