Te beleven in de regio

Sint-Hermescrypte

crypte gewelven

De crypte is in West-Europa een typisch verschijnsel van de Romaanse architectuur. Het staat steeds in verband met de verering van de plaatselijke heilige. In Ronse is dat Sint-Hermes, die aanroepen wordt tegen zenuw- en geestesziekten.
De crypte is een vrijwel uniek monument. Nergens in ons land treft men dergelijke perspectieven en tegelijk zo’n intieme sfeer aan. Niettegenstaande de diversiteit in stijlen bezit ze een prachtige architecturale eenheid.

Infos

Must – Museum voor textiel

Ronse_Must-banner_2

Het Must – Museum voor textiel toont welke invloed de textielindustrie heeft gehad op de ontwikkeling van het toen nog kleine stadje Ronse. Hier zie je hoe architectuur, cultuur en kunst floreerden dankzij de bloeiende textielnijverheid. Doorheen een reeks interieurs en telkens audiovisueel begeleid door een ‘historische Ronsenaar’, maak je op een unieke wijze kennis met het rijke Ronse van de 19de en begin 20ste eeuw

Infos

Drive Art Déco

Art-Deco-hoek-Sturbautstraat_0

Tussen de twee oorlogen genoot Ronse van een gouden periode in de textielindustrie. Aan de stadsrand bouwden welvarende kaderleden en textielbaronnen schitterende huizen in de meest trendy stijl van die tijd:
de Art deco.

Muziekbos 

DSR_1608

In het noordoosten van Ronse ligt het Muziekbos, een ideale plaats voor natuurliefhebbers. Het bos ligt op een getuigenheuvel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen.

Infos

Nous informons notre fidèle clientèle que nous avons pris la décision de stopper les activités du restaurant Xaler à partir du 31 décembre 2019.
Merci pour ces bons moments passés en votre agréable compagnie.

 


 

Wij informeren onze trouwe klanten dat wij besloten hebben de activiteiten van Restaurant Xaler per 31 december 2019 stop te zetten.
Bedankt voor uw plezier in uw aangename gezelschap.

 

Chantal & Michel