Meer opbergruimte nodig? Deze kasten zijn ideaal voor jouw woonomgeving!

Opbergruimte in huis: je komt het al gauw te kort. De zolder staat vol verhuis- of opbergdozen met kerstspullen, verkleedspullen of andere accessoires. In je kledingkast neemt een flinke stapel winterkleding ontzettend veel ruimte in. En in de garage slingeren de verfpotten, het gereedschap en andere prullaria door elkaar. De boekenkast puilt uit, je thuiswerkplek heeft nét te weinig opbergmogelijkheden en in de voorraadkast is het onmogelijk om dat ene pak pasta te vinden. Ietwat overdreven? Misschien wel. En toch is wat extra opbergruimte nooit een overbodige luxe. Wist je dat kantoorkasten hier ideaal voor zijn?

Kantoorkasten voor thuis
Bij kantoorkasten denk je misschien direct aan de stoffige, grijze archiefkasten zoals je ze van vroeger gewend bent. Hartstikke geschikt voor een ouderwets kantoor, maar voor jouw woon- of slaapkamer? Zeker niet. Toch is dat niet helemaal waar. De afgelopen jaren heeft de kantoorbranche een flinke ontwikkeling doorgemaakt; van saai en grijs naar huiselijk, hip of industrieel. Zeker nu we de transitie maken naar hybride werken, waarbij het kantoor voornamelijk dienstdoet als ontmoetingsplek, is het belangrijk dat de kantooromgeving een ontspannen, huiselijke uitstraling heeft. En daar horen ook bijpassende kantoormeubelen bij.

Een stijlvolle opbergoplossing
Ook de kantoorkasten konden hierbij niet achterblijven. De oude, vertrouwde stalen archiefkasten met roldeuren, draaideuren of schuifdeuren hebben hierbij een passende uitstraling gekregen. Zo shop je bij Officetopper bijvoorbeeld tal van houten kantoorkasten. Met houten romp, deuren en een topblad, die je ook nog eens elk apart in een bepaalde kleur uitvoert. Wil je een lichte en frisse houtkleur? Een warme, robuuste tint? Of liever een combinatie van beiden? Geen enkel probleem. Van het lichte whitened oak tot het warme dark walnut: je kunt alle kanten op.

Geschikt voor iedere ruimte in je huis
Die kantoorkasten zijn er ook nog eens in verschillende uitvoeringen. Een open kast voor het uitstallen van jouw kookboeken, planten of schoenen. En een houten draaideurkast of schuifdeurkast als nette en overzichtelijke aanvulling op jouw voorraadkast, kledingkast of zolder. Zo zorg je voor een opgeruimd huis én kun je in het vervolg alle spullen eenvoudig terugvinden. Ideaal! Doordat de kasten ook nog eens in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn, creëer je een speels effect door verschillende kasten, hoog en laag, bij elkaar te plaatsen. Zeker bij een open kast is dit een stijlvolle toevoeging aan je interieur.